Naar Expertises

Activerend Leiderschap

De wereld verandert ingrijpend en razendsnel. Succesvolle organisaties gaan daarin niet alleen mee, maar lopen daarin voorop. Als leidinggevende heb je hierin een belangrijke rol. Leidinggeven is een vak, een kunst. Succesvol leiderschap is de kunst van het ontsluiten, ontwikkelen en benutten van het potentieel aan energie, intelligentie en creativiteit die in de organisatie aanwezig is. We noemen dit Activerend Leiderschap. Een Activerend Leider zorgt voor energie, houvast en beweging.

Dimensies voor Activerend Leiderschap

Activerend leiderschap heeft drie dimensies, waarop ons portfolio van leiderschapstrainingen is gesorteerd: Leiding geven aan jezelf, aan je team en aan je organisatie.

Leidinggeven aan jezelf

Dit is het begin en gaat over wie je bent als persoon en jouw antwoord op vragen als: waar sta je voor en waar ga je voor?

Leidinggeven aan je team

Dit gaat over wat je doet als leidinggevende, over gedrag.

Leidinggeven aan je organisatie

Dit gaat over de context waarbinnen je leiding geeft.

Uitgangspunten voor Activerend Leiderschap

Held of dienaar? Moet je als leider voorop lopen of moet je juist dienend zijn? In onze visie is een effectieve leider van beide markten thuis. De ene situatie vraagt om het voortouw te nemen, in andere situaties past een dienende aanpak beter. Maar wat je aanpak ook is, een effectieve leider zorgt altijd voor positieve energie. Anders gezegd: effectief leiderschap is heliotropisch. Activerend leiderschap is daarom gebaseerd op inzichten uit de Positieve Psychologie en oplossingsgericht.

Resultaatgericht of mensgericht? Ook dit is geen kwestie van het één of het ander, maar van bewust afwisselen. Sterker, een effectieve leider heeft niet twee maar vier focuspunten: behalve sturen op resultaten en het ontwikkelen van medewerkers, heeft de effectieve leider ook oog voor werken volgens afspraak en inspelen op verandering. Activerend leiderschap geeft medewerkers helderheid en houvast op alle vier deze terreinen Als kompas hiervoor gebruiken wij het Concurrerende Waardenmodel van Robert Quinn.

Transactioneel of transformationeel? Wat werkt beter: belonen en bestraffen of motiveren en inspireren? Onderzoek wijst uit dat verandering en beweging niet kunnen worden opgelegd of afgedwongen. Er is maar één bron voor beweging en blijvende verandering en dat is innerlijke transformatie. De effectieve leider verstaat de kunst om als een katalysator bij mensen innerlijke transformatie aan te moedigen, te stimuleren en te ondersteunen.

Inspiratiebronnen

Op het gebied van Positief Leiderschap is Kim Cameron een belangrijke inspiratiebron. Cameron is hoogleraar Management en Organisaties aan de Ross School of Business en Hoogleraar aan de School of Education. Zijn eerdere onderzoeken naar organisatorische deugdzaamheid, groei en krimp, effectiviteit, bedrijfscultuur en de ontwikkeling van leiderschapsexcellentie is gepubliceerd in meer dan 130 academische artikelen en 15 wetenschappelijke boeken. Zijn huidige onderzoek richt zich op deugdzaamheid in en van organisaties in relatie tot prestaties. Hij is een van de medeoprichters van het Center for Positive Organizational Scholarship aan de Universiteit van Michigan.

Op het gebied van de focuspunten van de leider is Robert E. Quinn een belangrijke inspiratiebron. Quinn is verbonden aan de Graduate School of Business van de University of Michigan. Quinn heeft vele publicaties op zijn naam staan over het creëren van positieve organisaties, persoonlijk leiderschap en effectief leiderschap. Hij heeft een raamwerk ontwikkeld, het Concurrerende Waarden Model, dat zijn nut bewezen in een verscheidenheid van ondernemingen overal ter wereld, waaronder enkele Nederlandse multinationals.

Op het punt van het stimuleren van innerlijke transformatie is Jan Bommerez is een belangrijke inspiratiebron. Hij heeft een unieke kijk op de ontwikkeling de maatschappij en organisaties en wat dit betekent voor leiders en professionals. Hij schetst dat de maatschappij op dit moment transformeert van kenniseconomie naar ideeëneconomie. In de nieuwe maatschappij is kennis voor iedereen toegankelijk maar is het de kunst om door middel van co-creatie adequate antwoorden te vinden op de vragen en uitdagingen van morgen en overmorgen. Bommerez gebruikt voor zijn analyses en beschouwingen bronnen uit de wetenschap, maar ook uit onder meer boeddhisme en kwantummechanica.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten?