Naar Nieuws

De kracht van feedback…

Nieuws - 04 april 2018

Zelf vraag ik tijdens en na afloop van een training vaak wat de deelnemers goed vonden en vooral ook wat er beter kan. Dat is waardevolle informatie voor een volgende keer. En het helpt mij om nog betere trainingen te maken en te geven. Tijdens onze trainingen hoor ik deelnemers best wel eens mopperen op hun collega’s of over een andere afdeling. Dan gaat het vaak over kleine dingetjes, zoals koffiebekers laten staan na een vergadering of een niet of onvolledig ingevulde agenda. Hoe onbeduidend ook, als dat soort dingen blijft gebeuren groeien de irritaties en ontstaat gaandeweg een negatieve spiraal. De sfeer op een afdeling of binnen een organisatie kan daar een flinke knauw van krijgen.

Praten óver collega’s lijkt sommige mensen beter af te gaan dan praten mét collega’s.

Helaas geven ze hun collega’s of leidinggevende slechts zelden feedback. Een gemiste kans.

Daarom oefenen de deelnemers in onze training direct met het geven van feedback. Ik zie hen dan tijdens de bijeenkomsten echt groeien, er ontstaat positieve energie. Een soort inzicht, van ‘o ja, zo kan het ook…’ Het scheelt zo veel als je elkaar geen verwijten maakt, maar naar elkaar toe gewoon concreet benoemt waar het om gaat en wat je voelt. Neutraal confronteren werkt veel beter dan bekritiseren of elkaar goed de waarheid vertellen. Je zoekt oplossingen en steekt energie in een effectieve en veilige samenwerkingsrelatie.

Het is leuk om te zien dat het werkt. Een deelnemer kwam na de training naar me toe en vertelde dat ze haar collega’s had aangesproken op dingen die haar niet lekker zaten. Daar ontving ze positieve berichten op, en een paar collega’s waren ook al even naar haar toegekomen om met haar te praten. En van de collega waar ze het meest tegen op zag kreeg ze een compliment. De sfeer is er een stuk beter op geworden en ze gaat weer met plezier naar haar werk.

Daarom hebben teams er baat bij om respect, openheid, eerlijkheid en professionaliteit te creëren, waarbinnen alle ruimte bestaat om feedback te geven.

Als geheugensteun ontvangen deelnemers aan de training na afloop onderstaande hand-out.

 

Deze blog van Chaim Wannet verscheen eerder ook op Binnenlands Bestuur.

Meer weten?