Naar Nieuws

Impactonderzoek naar veiligheidstraject WSG

Nieuws - 01 september 2018

De medewerkers van de William Schrikker Groep krijgen tijdens hun werk regelmatig te maken met emotionele en zelfs agressieve klanten. Zij hebben daar zorgvuldige begeleiding bij nodig, onder meer in de vorm van agressietrainingen. Bovendien is vastgelegd dat deze medewerkers elke drie jaar de opfristraining Omgaan met emotie en agressie moeten volgen. RadarVertige verzorgt deze trainingen.

Impactonderzoek

De opfristrainingen behandelen belangrijke kennis en vaardigheden die de medewerkers tijdens hun dagelijkse werk moeten kunnen toepassen. Voor de WSG reden genoeg om eens te onderzoeken welke impact de trainingen nou eigenlijk hebben. Tegelijkertijd een uitgelezen kans voor RadarVertige en alle betrokken trainers en acteurs om samenstelling en uitvoering van de eigen trainingen onder de loep te nemen. Onderzoekster Ilya Verschuren presenteerde daarom de resultaten van haar impactonderzoek tijdens een speciale sessie voor de aan RadarVertige verbonden trainers en acteurs. Ook Marjan Besemer van de WSG was tijdens de presentatie aanwezig om reacties vanuit de opdrachtgever toe te lichten.

Informatief en energiek

Behalve als presentatie van de resultaten van het impactonderzoek diende de bijeenkomst tevens om samen na te denken over verdere verbeteringen van de trainingen. Daarnaast ging RadarVertige nader in op verschillende onderdelen van de opfristraining die voor het komende jaar zijn aangepast, mede naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek. Gelukkig hadden de trainers en acteurs zich in grote getale aangemeld om deze bijeenkomst bij te wonen. Dat alles leidde tot een bijzonder informatieve en energieke middag.

De uitkomsten

De belangrijkste conclusie die we naar aanleiding van het impactonderzoek kunnen trekken is dat ruim de helft van de deelnemers aan de training de aangeleerde vaardigheden goed weet toe te passen. Nog eens een kwart van de deelnemers ervaart een gemiddelde impact van de training. Maar eigenlijk worden de cijfers nog duidelijker door ze van de andere kant te bekijken. Slechts 12% van de medewerkers bij de WSG bleek weinig kennis en vaardigheden uit de training te gebruiken in de eigen werkpraktijk. Alleen die fraaie cijfers al bevestigen het belang en de positieve effecten van de training.

Waardevolle informatie

Het open kader van een deel van de vragen in het onderzoek en de aansluitende interviews met verscheidene ondervraagden heeft ook waardevolle informatie opgeleverd om de training verder te optimaliseren, met aanbevelingen over onder meer de training zelf, de locaties en de begeleiding op de werkvloer.

Lees de complete rapportage over het impactonderzoek bij WSG of bekijk de infographic die het onderzoek bondig samenvat.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten?

 

1 2