Naar Nieuws

‘Ik heb geleerd mij op mijn manier te ontwikkelen’

Nieuws - 03 juli 2019

Iedereen ontwikkelt zich op zijn unieke manier. Ook bij RadarVertige hebben de medewerkers een eigen ontwikkelpad. Robin Jansen, opleidingscoordinator, vertelt over zijn eigen ervaring en hoe hij een pad heeft gevonden dat bij hem past.

‘Lange tijd wisselde ik vaak van opleiding. Ik deed bijvoorbeeld auditie voor de muziekschool, ik studeerde marketing. Telkens een paar maanden of een jaartje. Dan hield ik ermee op. Het was te veel dit, of te weinig dat. Ik kon er nooit mijn draai in vinden.’

‘Hiernaast wil ik snel meer over een nieuw onderwerp weten. Ik ben best een creatieveling daarin. Zo vond ik opeens alles dat met schrijven te maken heeft super interessant. Dat mag natuurlijk best maar het moet niet in de weg zitten van mijn voortgang. Ik moet dan zelf aanvoelen of het iets is wat ik even leuk vindt of dat het iets wordt waar ik echt mee doorga.’

‘Inmiddels heb ik mijn ontwikkelpad op orde. Ik heb gekeken naar wat ik belangrijk vind, de waarden die ik in mijn carrière wil invullen. Dat heb ik allemaal op een rij gezet. Met die zelfkennis op zak kon ik beter keuzes maken over wat voor mij het beste pad is. Bijvoorbeeld of ik alleen maar muziek wil maken. Het antwoord daarop is ‘Nee’, want dan zit je veel alleen in een studio, terwijl ik sociaal contact belangrijk vindt.’

‘Sinds twee jaar volg ik een opleiding commerciële economie, richting marketing. Wat ik daar leer breng ik direct in de praktijk met mijn eigen muziekbedrijf. Juist de combinatie tussen theorie en praktijk, met de vrijheid om zelf creatieve invulling te geven met muziek (wat ik echt heerlijk vind om te doen) werkt voor mij heel goed. Ik houd het leren nu wél vol omdat ik een ontwikkelpad heb dat bij mij past. En dit doe ik allemaal naast mijn werk als opleidingscoördinator bij RadarVertige.’