Naar Medewerkers

Esther Drenthe

Trainingsacteur

Wie ben jij in vogelvlucht?

Ik ben Esther Drenthe. Na studies logopedie en bedrijfskunde koos ik in 1997 definitief voor het acteren. Ik volgde acteerlessen en workshops en werk sindsdien met veel plezier als actrice. In 1999 kwam daar het trainingsacteren bij.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Een collega vertelde me over het werken als trainingsacteur en gaf aan dit iets voor mij te vinden. Hij moest me wel eerst uitleggen wat het inhield! Inmiddels is het trainingsacteren niet meer weg te denken uit mijn acterende leven ……

Wat vind je belangrijk in dit vak?

Wat ik belangrijk vind is om cursisten te wijzen op hun sterke kanten. Ik ben er van overtuigd dat leren leuker en veiliger wordt als je ook weet wat je – zonder erbij na te denken – al effectief doet.

Wat zijn jouw sterke eigenschappen als acteur?

Wat een lastige vraag om over jezelf te beantwoorden! Ik kom dan toch terug op wat ik bij de vorige vraag antwoordde. Ik stel veiligheid in een training voorop. Hierdoor kan er samen met opbouwende, duidelijke feedback een plezierige sfeer ontstaan om in te leren.

Wie of wat zijn je belangrijkste inspiratiebronnen?

Het leven, zonder twijfel!

Waar ben je trots op?

Dat ik inmiddels veel ervaring heb als trainingsactrice in een grote verscheidenheid van trainingen en met uiteenlopende trainingsvormen.