Naar Medewerkers

Gerretjen Blom

Trainer, trainingsacteur

Wie ben jij in vogelvlucht?

Ik zou mijzelf omschrijven als praktisch en nieuwsgierig. Een echte samenwerker. Ik geloof dat je samen meer bereikt dan alleen. Ik ben creatief en flexibel en kan mij daardoor goed aanpassen aan diverse doelgroepen en situaties.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Ik werkte als trainer voor de NS. Daar gaf ik trainingen omgaan met lastig reizigersgedrag. In die training werkte ik ook met trainingsacteurs en toen dacht ik: dat wil ik ook. Met mijn achtergrond als docent drama sloot dat perfect aan.

Wat vind je belangrijk in dit vak? / Waar sta je voor?

Ik geloof in leren door te doen, leren door uit te proberen. Ik vind het belangrijk dat dit in alle veiligheid gebeurt en houd het daarom graag laagdrempelig. Het werken met een acteur is vaak al spannend genoeg. Mag het ook leuk zijn? Je kunt pas echt leren als je je ook veilig voelt.

Wat zijn jouw sterke eigenschappen als trainer/ trainingsacteur?

Snel destilleren van de leervraag, natuurlijk spel en opbouwende, heldere feedback. Doordat ik als acteur, maar ook als trainer werkzaam ben kan ik het beste van beide combineren.

Wie of wat zijn je belangrijkste inspiratiebronnen?

Toen ik op de middelbare school zat moest ik een eindopdracht maken. Ik koos daarvoor als onderwerp: hoe ga je om met jezelf en met anderen. Als ik kijk naar mijn leven en mijn loopbaan blijkt die vraag daar nog steeds als een rode draad doorheen te lopen. Die vraag inspireert mij nog steeds tot de dag van vandaag. Grappig toch.

Waar ben je trots op?

Dat ik breed inzetbaar, inhoudelijk sterk ben en de leuke reacties die ik krijg van cursisten.