Naar Medewerkers

Jan Boer

Trainer en adviseur

Jan Boer, trainer sinds 1999

 

Wie ben jij in vogelvlucht?                 

Gepassioneerd entert(r)ainer in het omgevingsrecht. Actief binnen de overheid en bij een eigen trainingsbureau. Staat midden in het veld als het gaat om toezicht, handhaving en vergunningverlening en de implementatie van de landelijke kwaliteitscriteria en de daaraan verbonden opleidingen.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?     

Er was eens………….. “het rapport van de Club van Rome”. Een boeiend boek, dat de grenzen aan de groei beschrijft. Het is 1972 en ik zit midden in mijn middelbare schooltijd. Het inspireert mij te gaan specialiseren in het milieurecht. Aldus geschiedde…

Wat vind je belangrijk in dit vak?   

Ik probeer deelnemers te inspireren en bijv. de soms saaie wetteksten te doorgronden en deze vooral toe te spitsen op praktijksituaties en op die manier “al doende te leren”. Trainingsdagen worden levendig en een uitdaging om bij te wonen. Met deze manier van kennisoverdracht krijg ik ook veel terug van de kandidaten, dus leer ik ook van hen! Mijn grootste belang is, naast het behalen van de formele resultaten, dat de stof “blijft hangen” en dat die werkelijk in de praktijk kan worden toegepast.

Wat zijn jouw sterke eigenschappen als trainer? 

Enthousiast, ambitieus, doelgericht maar ook gevoel voor humor en inlevingsvermogen

Wie of wat zijn je belangrijkste inspiratiebronnen?

 Het dagelijkse wereldnieuws, maar ook de lokale items die een stad, wijk of straat beïnvloeden. Anderzijds ook “all about the blues”: het beleven van bluesfestivals “all around the world” en het organiseren van die festivals op diverse plaatsen in Nederland.

Waar ben je trots op?

Ik ben een bescheiden mens en trots zijn op iets kan dagelijks verschillen. Vraag er naar als je mij ziet.