Naar Medewerkers

Marleen Rottier

Trainer

In vogelvlucht

Tijdens haar doctoraal en postdoctoraal aan de Universiteit van Amsterdam heeft Marleen gewerkt als redacteur bij een uitgeverij. Vervolgens heeft ze in 1998 een opleiding tot trainer gevolgd en aansluitend tot loopbaancoach. Ze wil zich blijven ontwikkelen en volgt daarom ieder jaar verdiepingsopleidingen in dit vak.

Hoe zij terechtkwam in dit vak

Na haar postdoctorale docentenopleiding wist ze zeker dat ze zich wilde toeleggen op het begeleiden van mensen, in de vorm van het trainers- en coachvak. Ze houdt hiervan omdat ze daarmee mensen en organisaties kan versterken om effectiever te functioneren en dichter bij hun kern te komen, zodat ze authentieker kunnen leven en handelen.

Sterke eigenschappen als professional

Zij geeft trainingen op een praktisch toepasbare manier, goed afgestemd op de doelgroep en met humor.

Waar staat Marleen voor

Marleen vertelt: ‘Ik geloof erin dat deelnemers meer leren als ze ook plezier hebben tijdens de training of coaching en zich geaccepteerd voelen. Verder geloof ik dat helderheid samen kan gaan met tact dus mijn confrontaties zijn respectvol, met als uitgangspunt de ander verder te helpen’

In de ogen van collega’s

Marleen is een gedreven professional. Ze vertelt dingen op een heldere, toegankelijke manier, maar houdt wel de nuance. Ze stemt goed af op wat de groep nodig heeft om een stap te zetten en maakt haar motto van luchtige diepgang waar.

Belangrijkste inspiratiebronnen

Marleen: ‘Ik ben geïnspireerd door Mindfulness in mijn leven, en daarnaast door methodieken als Co-Active Coaching, Transactionele Analyse en Voice Dialogue. Verder laat ik mij graag inspireren door mijn naaste omgeving, mijn vrienden en vooral mijn partner. Tot slot ben ik fan van de schrijver Primo Levi, omdat ik hem zo zuiver op de graat vind’.

Het leven buiten het werk

Praten, eten en plezier hebben met man en vrienden. Daarnaast verdiept zij zich in zingeving. Marleen reist en leest graag en is helemaal tevreden als het weer mooi is, het eten lekker en de mensen ontwapenend.