Naar Medewerkers

Mirja Romeyn

Trainingsacteur

Wie ben jij in vogelvlucht?

In een vogelvlucht zie ik mezelf als een actrice met veelzijdige ervaring: toneel, film, commercials, bedrijfsfilms en kindertheater. Voor een boeiende rol ben ik altijd in en kinderen leren spelen vind ik ook geweldig leuk. Verder ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik woon in Amsterdam, de stad waar ik veel van hou. Acteren is mijn passie en mensen laten leren van mijn spel is ontzettend leuk om te doen, het geeft veel voldoening.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Als kind speelde ik al en later heb ik een opleiding gevolgd aan Het Collectief, waarna ik ben gaan spelen bij een gezelschap en mij verder heb ontwikkeld naar nu ook trainingsactrice.

Wat vind je belangrijk in dit vak?

Een open houding en sociale bewogenheid. Daarmee wil ik mijn maatschappelijke betrokkenheid inzetten om een veilig leerklimaat te creëren, waarbij ik mijn acteren als instrument inzet. Daarbij probeer ik de doelstelling zo goed mogelijk voor ogen te houden. Het gaat immers om de juiste dialoog. Met deze aanpak merk ik dat cursisten snel op hun gemak zijn, zich openstellen en durven ervaren wat nu juist nog beter kan of anders kan. Het uitgangspunt dat mensen anders mogen zijn is daarvoor voor mij ontzettend belangrijk. Daar haal ik na een dag werken veel voldoening uit. Altijd kijken naar de mogelijkheden is mij op het lijf geschreven en het liefst dan ook nog met een beetje humor.

Wat zijn jouw sterke eigenschappen als acteur?

Mijn inlevingsvermogen en het snel kunnen vertalen naar spel. De cursist op zijn gemak laten zijn waardoor deze het meest uit de training kan halen. Zorgen voor een fijne sfeer door rust en vriendelijkheid mee te brengen is voor mij vanzelfsprekend; ik ben een blij ei van nature.

Wie of wat zijn je belangrijkste inspiratiebronnen?

De zes jaren die ik als pedagogisch hulpverlener in de crisisopvang heb beleefd, met uit huis geplaatste kinderen en tienermoeders, hebben mij veel inspiratie en kennis gegeven. Mijn sociale en nieuwsgierige aard en mijn grote netwerk helpen mij ook om steeds weer meer te leren en daar weer uit te putten.

Waar ben je trots op?

Dat ik met spelen mensen kan ontroeren, maar ook zelfinzichten en leermomenten kan laten ervaren. Verder ben ik vreselijk trots op mijn kinderen, mijn man en de combinatie van mijn werk en gezin, dat werkt geweldig goed voor mij en voor hen.