Naar Medewerkers

Mounia Moussi

Trainingsacteur

Mounia Moussi, trainingsacteur sinds 2011

 

Wie ben jij in vogelvlucht?

Ik ben van huis uit een creatieve communicatiedeskundige en aspirant filmregisseur, momenteel werk ik ook als relatie-adviseur voor een niet-westerse diverse doelgroep. Verder ben ik een mensen-mens, en wil alleen het allerbeste voor mijn medemensen. Werkzaam als projectleider bij stichting Single SuperMom.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Door een speciaal traject van RadarVertige om jongeren zelf als probleemjongeren te gebruiken voor specifieke trainingen, ben ik na een zes (fulltime) maanden bootcamp door RadarVertige zelf opgeleid! Wij zijn dan het voorbeeld van wat RadarVertige ook kan aanbieden aan de klanten.

Wat vind je belangrijk in dit vak? Waar sta je voor?

Dat de deelnemers die de training krijgen, ook daadwerkelijk doeltreffend zijn bereikt. Oftewel dat ze op een plezierige manier iets hebben geleerd van de training.

Wat zijn jouw sterke eigenschappen als trainingsacteur?

Mijn sterkste eigenschap is dat ik niet hoef te acteren, maar alleen te herinneren wat ik allemaal heb meegemaakt in Amsterdam sinds mijn tweede levensjaar. Verder geef ik altijd feedback vanuit de belevenis van de doelgroep/Marokkaanse Moslim jongeren in Nederland. Dit wordt altijd zeer gewaardeerd door de klanten en mijn trainers.

Wie of wat zijn je belangrijkste inspiratiebronnen?

Mezelf en de gebeurtenissen in mijn leven. Zie krantenartikel Volkskrant.

Waar ben je trots op?

Op mijn ouders, die mijn leven hebben gered. Waardoor ik ondanks alles mijn menselijkheid en eigenheid niet ben kwijtgeraakt. Integendeel: ik ben juist strijdbaarder geworden in het bespreekbaar maken van alle taboes die voornamelijk in de Moslim cultuur plaatsvinden.