Naar Medewerkers

Robert Stegeman

Trainingsacteur

Robert Stegeman, trainingsacteur sinds 1993

Robert woont in Leiden, is getrouwd, heeft een heerlijk sociaal leven met zijn grote vriendengroep, gaat graag op vakantie naar warme landen, leest thrillers, kijkt naar series, zit graag op een boot en kan niet zonder muziek.

Robert is al meer dan 20 jaar met heel veel plezier fulltime werkzaam als trainingsacteur. Hiervoor heeft hij een HBO- opleiding tot docent drama gevolgd. Daar heeft hij onder andere geleerd om spel(vormen) als middel te gebruiken om de communicatie tussen mensen te onderzoeken en te beïnvloeden.

“Als trainingsacteur ben ik met mijn spel, plus de verschillende werkvormen die ik me in de loop der jaren eigen heb gemaakt, een middel om deelnemers aan een training effectief te laten oefenen met communicatie en gedrag. Om te ontdekken dat én hoe je je omgeving positief kunt beïnvloeden. Ervaringsgericht leren dus, waarbij ik het erg belangrijk vind dat er een veilig klimaat heerst waarbinnen mensen kunnen uitproberen en experimenteren”.

Robert is zeer breed inzetbaar, maakt snel en makkelijk contact, zorgt voor een prettige werksfeer, is dynamisch, vindt humor belangrijk, kan snel op veranderende situaties inspelen, levert afwisselend en geloofwaardig spel en is in staat om weloverwogen en opbouwende feedback te geven.

Robert is gespecialiseerd in emotie & agressie trainingen, persoonlijke effectiviteittrainingen, STAR-interviewing, beïnvloedingstechnieken (o.a. Cialdini) en interactief-/bedrijfstheater. Voor dit laatste ben is hij ook een ervaren tekstschrijver. Verder ben is hij ook werkzaam als communicatietrainer.