Naar Medewerkers

Thijs Gilbert

Trainingsacteur

“Ik schep ruimte want ik hou van bewegen”.

Mijn inhoudelijke expertise ligt op gebied van communicatie. Dat is een heel breed gebied maar in de essentie komt het hierop neer: ik houd mij bezig met het zintuiglijk maken van cognitieve processen zodat ze expliciet worden en we er van kunnen leren.

Communicatie gaat uiteindelijk over handelen in het moment. Je kunt er in kalmte over theoretiseren maar het komt altijd aan op HET MOMENT. De enige effectieve manier om hier grip op te krijgen is dat moment te simuleren. Hierbij kan de rol van acteur heel interessant zijn. Die brengt de simulatie tot leven en ontlokt aan ons ‘automatisch’ gedrag. Bereik je met dat gedrag je zakelijke doelen? Prima! Zo niet, wat dan wel?

Expertise

Mijn expertise als trainingsacteur ligt op gebied van gespreksvoering in relatie tot uiteenlopende professionele rollen (in de volle breedte van de samenleving en van kantoren tot de straat). Ik ben gewend te werken aan de wendbaarheid van deelnemers en zo sta ik zelf ook graag in het leven en in het trainen. Dat betekent dat ik makkelijk schakel, graag meedenk en mijzelf als ondersteunend aan het proces beschouw. Voor mij geldt de regel E=K*A. Dat betekent voor mij dat ik mij bij trainingen niet alleen richt op kwalitatief spel en feedback maar dat ik ook nadenk over hoe het landt bij deelnemers. Wat mij betreft essentieel dat je als acteur empathisch bent en je communicatie afstemt op de (leer)wensen van je doelgroep.