Naar Projecten

Agressiebox

Project

De aanpak van emotioneel en agressief gedrag via blended learning

Online leren, samen oefenen!

Emotioneel en agressief gedrag

U kent ze wel, bewoners die vinden dat ze onmiddellijk geholpen moeten worden, die onredelijke eisen stellen, zich denigrerend opstellen of heethoofden die helemaal uit hun dak gaan als ze op hun gedrag aangesproken worden. Ook de corporatie medewerkers hebben te maken met emotioneel en agressief gedrag.

Blended learning

Het is niet iedereen gegeven in lastige situaties kordaat en doeltreffend op te treden. RadarVertige ontwikkelde daarvoor een innovatieve methode in de vorm van blended learning: online leren, samen oefenen. Hierin wordt de theorie, uitleg en instructies zoveel mogelijk via de e-learning gedaan en oefenen de medewerkers samen in het toepassen van instructies.

E-learnings

RadarVertige heeft in samenwerking met de Corporatie Academie, de Alliantie, Maasdelta en Vestia twee high end e-learnings ontwikkeld voor de corporatie medewerkers. Eén voor medewerkers van de buitendienst en één voor de binnendienst (o.a. balie en telefoon).

De inhoud van de e-learning is op gebouwd uit acht hoofdstukken, ieder met instructiefilmpjes, quotes van medewerkers, vragen naar aard en omvang van de agressie en verwijzingen naar de juiste wijzen van afhandelen en sluit aan bij de functie.

Voor de corporaties is de e-learning ook een monitor naar de aard en omvang van agressie. RadarVertige maakt rapportages en geeft advies hoe u agressie incidenten kunt verminderen.

Na het doorlopen van de e-learning volgen de medewerkers een praktijkgerichte training. De training is met input uit de e-learning op maat gemaakt. In kleine groepjes oefenen de deelnemers intensief de technieken en vaardigheden.

Lees hier alles over hoe we u kunnen helpen en welke pakketten we aanbieden!