Naar Projecten

Project engagement: werken aan vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid

Opdrachtgever

BCC is met 65 winkels in Nederland al bijna 50 jaar specialist in consumentenelektronica.

Vraag

BCC opereert in een dynamische en uitdagende markt. Vanuit het hoofdkantoor in Schiphol-Rijk geeft het Managementteam leiding aan de dagelijkse operatie. Succesvol inspelen op de markt vraagt naar buiten om een heldere, onderscheidende strategie en naar binnen om een flexibele, adaptieve organisatie. Aanpassingen in de organisatiestructuur hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling van het MT en in de taakverdeling binnen het MT. Een nieuwe situatie, waarin de leden van het MT willen werken aan onderling vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. De vraag was: hoe kunnen we het engagement binnen het MT vergroten?

Leerinterventies

Er zijn vijf factoren bepalend voor de effectiviteit van een team:

  1. Om samen iets te ondernemen moet je elkaar vertrouwen.
  2. Helderheid over waarom het team er is en waar je naartoe werkt (bestaansrecht, ambities en doelen).
  3. Duidelijkheid over wie welke bijdrage levert (inrichting en rollen).
  4. Soepele samenwerking (communicatie en dynamiek).
  5. De wijze waarop de rol van teamleider wordt ingevuld.

Het team-ontwikkeltraject voor het MT van BCC is een prachtig voorbeeld van nauwe co-creatie met de opdrachtgever. Het plan was: vijf intensieve en interactieve workshops, voor elke succesfactor een dag. Het pakte uit als een avontuurlijke ontdekkingsreis: samen op pad met een gezamenlijk doel en een heldere bestemming. Onderweg uitdagende afslagen durven nemen en nieuwe wegen verkennen. Via een spannende route met de workshopbegeleider als reisgids de bestemming bereiken.

Resultaat

Een geslaagde ontdekkingsreis. Tijdens deze reis heeft het MT in vijf stappen de vijf factoren voor effectief teamwork stuk voor stuk beetgepakt en uitgediept. En samen antwoorden gevonden op de vijf cruciale vragen die volgens de afdeling People Analytics van Google de pijlers vormen voor een sterk en effectief team:

  • Durven we afwijkende dingen te zeggen of te proberen?
  • Kunnen we op elkaar rekenen?
  • Kent iedereen de doelen en actieplannen?
  • Werken we aan iets dat we allemaal belangrijk vinden?
  • Geloven we dat ons werk ertoe doet?

Ervaring opdrachtgever

“Een dergelijk programma valt of staat met de wijze waarop dit wordt begeleid. Er was onderling een prima basis om met de vijf uitgangsvragen met elkaar “op reis” te gaan. De echte winst en verdieping heeft vooral te maken met de openheid en energie die tijdens de verdiepingsslagen, door zowel deelnemers als begeleiding, wordt ingebracht. Hierbij is Mark  op diverse wijzen met ons als team aan de slag gegaan. Dit was niet alleen een integer maar ook een gevarieerd proces voor wat betreft aanpak waarbij beantwoording van vragen soms via confrontatie maar ook via spelvormen naar voren kwam. Mark verstaat de kunst om snel een vertrouwde sfeer te scheppen waarbij de groep zelf aan “het werk” gaat met de juiste interventies van zijn kant. Hier wordt een team beter van!”

Guus van Hooff, Directeur HR

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Onze opleidingsadviseur