Naar Projecten

Vergroten teameffectiviteit met Enneagram

Opdrachtgever

HTM is sinds 1864 het openbaar vervoerbedrijf van en voor de Haagse regio. Met ruim 2.000 medewerkers en een groot arsenaal aan middelen dat bestaat uit 60 stadstrams, 71 Randstad railvoertuigen, 69 GTL trams 115 aardgasbussen en 142 voertuigen voor speciaal vervoer zorgt HTM ervoor dat jaarlijks vele miljoenen reizigers hun plaats van bestemming bereiken. Veilig, comfortabel, betrouwbaar en efficiënt.

Vraag

HTM is een professionele organisatie met een heldere ambitie: in 2026 is HTM in de zuidelijke Randstad voor nog meer mensen de vanzelfsprekende keuze naar hun bestemming, de regisseur van zowel traditioneel als innovatief vervoer van deur tot deur én een belangrijke ondersteuner van economische groei, welvaart en sociale samenhang. Om deze ambitie waar te maken, investeert HTM voortdurend in leren en ontwikkelen. Het Team Techniek bestaat uit 10 managers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor een breed werkveld dat verschillende disciplines beslaat: voertuigen, infra, veiligheid, kwaliteit, milieu, innovatie, engineering, projecten, financiële zaken en personeel. Vertrouwen en verbinding vormen de basis om op het gewenste niveau te functioneren en te presteren. Om deze basis verder te versterken, was er behoefte aan een maatwerktraject voor de teamontwikkeling.

Leerinterventies

Het team Techniek bestaat uit een unieke mix van unieke persoonlijkheden. Een aantal van hen werkt al lang bij HTM, een aantal pas kort. Ze opereren in een veeleisende, vaak hectische omgeving. Om succesvol te zijn in hun rol en als team, is het essentieel om inzicht te hebben in ieders persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen. Er zijn allerlei modellen om krachten, rollen en kwaliteiten inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Het enneagram is een eeuwenoud en zeer rijk persoonlijkheidsmodel met een enorme gelaagdheid. Deze gelaagdheid maakt het mogelijk om met dit model net zover de diepte in te gaan als nodig en/of wenselijk is. De leden van team Techniek hebben bewust de diepte opgezocht. In een aantal intensieve en interactieve bijeenkomsten hebben zij elk hun eigen enneagram-type ontdekt en inzicht gekregen in elkaars kwaliteiten, valkuilen, onderliggende verdedigingsmechanismen en dieperliggende overtuigingen en drijfveren. En zo geïnvesteerd in onderling vertrouwen en verbinding, de basis voor effectief teamwork.

Resultaat

Uit de evaluatie spreekt de waardering van de deelnemers: het was uitdagend en nuttig, concreet en toepasbaar. Er was een goede balans tussen theorie en praktijk, een goede variatie van werkvormen en veel gelegenheid om met en van elkaar te leren. Het was confronterend op een prettige manier en het heeft aangezet tot beweging. En het was nog leuk ook!

Ervaring opdrachtgever

“Het team Techniek heeft het samenwerken met Mark als prettig ervaren. Zijn goed getimede, trefzekere interventies hebben bijgedragen aan een positieve verandering in de teamsamenwerking. Met zijn wijze van trainen heeft Mark de individuele deelnemers de kans gegeven zichzelf, de anderen en het team beter te doorgronden ten einde meer ontspannen samen te werken aan de uitdagende vraagstukken, waar de manager en het team Techniek voor staan. Met zijn persoonlijke, open en betrokken houding heeft Mark hieraan een belangrijke bijdrage geleverd.”

Rien Heilbron, CTO (Manager Techniek) bij HTM

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Onze opleidingsadviseur