Naar Trainingen

Effectieve conflicthantering

Een (potentieel) conflict herkennen en in goede banen leiden is een hele kunst waarbij het aankomt op specifieke kennis, inzicht en vaardigheden. Want mensen verschillen van elkaar en iedereen heeft zijn eigen belangen. De verschillen tussen mensen en hun belangen maken dat overal waar mensen samenwerken, conflicten kunnen ontstaan. In deze 2-daagse training leer je (potentiele) conflicten herkennen, hoe je conflicten kunt voorkomen, hoe je een conflict kunt de-escaleren en hoe je anderen kunt adviseren en begeleiden bij conflicten en het voorkomen van conflicten. Je aanpak is gericht op een positief resultaat voor alle partijen.

Opleidingsduur

2 losse dagen met 2-3 weken ertussen

Doelgroep

Professionals en leidinggevenden die effectiever willen omgaan met conflicten

Onderwijsvorm

Standaard, Standaard-Maatwerk of Maatwerk

Aantal deelnemers

Minimaal 6, maximaal 12

Locatie

Amsterdam, Utrecht, In company

Prijs per deelnemer

€ 1.250 excl. btw

Resultaat

 • Je hebt inzicht in de kenmerken en fasen van conflictpreventie en conflicthantering;
 • Je kunt jezelf kwetsbaar op te stellen en kunt feedback geven en ontvangen;
 • Je hebt inzicht in je persoonlijke conflictstijl en in je gedrag bij conflicten;
 • Je kunt vanuit verschillende invalshoeken interveniëren in de dynamiek tussen gesprekspartners;
 • Je kunt het gesprek beïnvloeden zodat een dialoog op gang komt;
 • Je weet hoe je conflicten kunt voorkomen;
 • Je kunt standpunten en belangen van elkaar onderscheiden en daar effectief mee omgaan, waardoor je effectief met conflicten kunt omgaan en conflicten kunt de-escaleren;
 • Je kunt een conflictdiagnose maken;
 • Je kunt anderen adviseren en begeleiden over de-escalatie bij conflicten en het voorkomen van conflicten.

Aanpak

De training begint al voordat de training begint: je maakt vooraf digitaal kennis met de trainer en ontvangt een voorbereidingsopdracht en prikkelende ‘Learning Chunks’ in de vorm van korte filmpjes, kleine experiment-opdrachten en praktische checklists.

Het programma bestaat uit 2 losse dagen en is praktijkgericht en gaat uit van individuele leervragen en casuïstiek. De focus ligt op het oefenen van vaardigheden die jouw vermogen om conflicten effectief te hanteren aantoonbaar vergroten. Daarom ga je aan de slag in verschillende, impactvolle werkvormen waaronder simulaties met een acteur die aanzetten tot reflectie, ervaringsopdrachten in groepsverband en individuele praktijkopdrachten op maat. De training is zeer interactief en erop gericht om je al tijdens de training succes te laten ervaren. Een persoonlijk actieplan, actieve betrokkenheid van je leidinggevende en onderlinge coaching met andere deelnemers dragen bij aan de transfer naar jouw dagelijkse praktijk.

Uniek in onze aanpak is RadarGPS. Goede voornemens en nieuw gedrag volhouden en vertalen naar de dagelijkse praktijk is vaak een lastige opgaaf. Dat geldt zeker als het gaat om uitdagende materie zoals effectief omgaan met conflicten. Speciaal om jou hierin te ondersteunen, hebben wij een krachtige tool ontwikkeld: RadarGPS. GPS staat voor Goals, Progress and Support. RadarGPS is een Online Platform dat jou in staat stelt om systematisch te werken aan zelfgekozen leerdoelen. In je eigen werkomgeving, wanneer het jou het beste past en op de manier waarvoor jij zelf kiest ontvang je tips, ondersteuning en berichten. Alle deelnemers aan de training Effectieve Conflicthantering kunnen tot 2 weken na de training kosteloos gebruik maken van deze unieke tool.

Inhoud

Tijdens deze interactieve, tweedaagse training ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Bepalen persoonlijke leerdoelen
 • Conflictanalyse, fasen van conflictpreventie en conflicthantering
 • Persoonlijke conflictstijl, kwetsbaar opstellen, feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met emoties van de ander en van jezelf
 • Conflicthantering, interventietechnieken, de-escalatie
 • Anderen adviseren en begeleiden bij conflicten
 • Persoonlijk Plan van Aanpak

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten?