Naar Nieuws

Webinar Veilig op huisbezoek

Nieuws - 10 juli 2017

In opdracht van het Expertisecentrum William Schrikker (WSG) heeft RadarVertige op 27 juni het webinar Veilig op huisbezoek georganiseerd. De sessie, die via de WSG is terug te kijken, was bestemd voor ambulante hulpverleners en ging in op de risico’s bij het afleggen van een huisbezoek.

Handige tips

Tijdens het webinar kregen de deelnemers aan de hand van een praktijkvoorbeeld aanwijzingen hoe ze een huisbezoek kunnen voorbereiden, waar ze op moeten letten bij een huisbezoek en hoe belangrijk het is om na afloop eventuele incidenten te melden.

Hulpmiddelen

Het webinar introduceerde ook de AgressieWijzer en de app Veilig op huisbezoek, instrumenten waarmee hulpverleners hun veiligheid zo goed mogelijk kunnen waarborgen. Ze kunnen hun huisbezoeken er beter mee voorbereiden, teamnormen aangaande agressie vaststellen en per huisbezoek een risicotaxatie maken.

Ook kijken?

Het webinar Veilig op huisbezoek is onderdeel van het pakket Focus Jeugdzorg. Abonnementen hiervoor zijn af te sluiten via het Expertisecentrum William Schrikker. Deze keer was de driekoppige presentatie van het webinar (vlnr) in handen van Chaim Wannet, Bart Verhagen (beiden van RadarVertige) en Rivka van Dullemen van het PIT Amsterdam (Preventief Interventie Team).

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten?

 

1 2